A TracLiftről

homlokrakodók gyártása a TracLift műhelyeiben 1957-ben kezdődött meg, akkor még ADAMOV Gépgyárnak hívták.  Az első cseh homlokrakodók 1975-ben kerültek forgalomba, NKC 800 típus néven. A cég egyik siker története az 1968-ban indított UNHZ 500- as sorozat gyártása volt. Ebből az eszközből 1992-ig, a termék gyártásának leállításáig 38.000 darabot állítottak elő. Sok a mai napig működőképes és használatban van. Erre a teljesítményre nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy tradíció és minőség. A cég által előállított termékek minősége egyre magasabb színvonalat képvisel. 

A 80-as években megjelentek az új generációs homlokrakodók, ennek a korszaknak két tipikus modellje az ND5-014 és az ND5-032. A fejlesztésekre a 90-es években is nagy hangsúlyt fektetett a cég. Az 1997-es  Tech Agro kiállításon, homlokrakodók kategóriában arany érmet nyert a gyár. A folyamatos innováció és fejlesztés jellemzi a céget napjainkban is. A TracLift történetéről, fejlesztéseiről, aktuális híreiről első kézből a gyártó honlapján olvashat, melyet elérhet ITT.  

A TracLift homlokrakodók V. generációja új konstrukcióval és dizájnnal kerül a piacra. A márkára a folyamatos fejlesztés és megújulás jellemző, mely 2015-ben sem alakul másként. A 2014-e év vége illetve a 2015-ös év eleje a márka megújulásának időszaka, melynek során nem csak a termékek kerültek, kerülnek fejlesztésre, de a homlokrakodók gyártójának arculata is frissítésre került. Ez a logót, a márkanév leírásának módját, valamint az online és offline megjelenések irányvonalát érinrette. 

A folyamatos innovációra mint a legtöbb piacon, a homlokrakodók piacán is szükség van. Itt is állandó versenyhelyzet áll fenn, ahol az ügyfelek elégedettsége a legfőbb cél. Ezt a célt szolgálja az újratervezett gémszerkezet, mely jobb rálátást biztosít a munkaterületre, a nagyobb szerkezeti szilárdsága pedig hosszabb élettartamot eredményez. Így kényelmes és megbízható munkaeszközként áll  a 21. század gazdájának szolgálatába.

homlokrakodók alapfelszereltségéhez továbbra is hozzátartozik a nagy teherbírású svéd (Nordhydraulik) elosztószelep, joy.stick vezérléssel.

A segédváz nagy terhelhetőséget és a traktor könnyű karbantartását biztosítja.

A traktorra szerelhető homlokrakodók hosszú élettartamát, egyenletes kiváló minőségét és minimális szervizigényét a nagyszilárdságú acélból, a legkorszerűbb technológiával történő gyártás garantálja.

Akik ismerik a homlokrakodók piacát, biztosan találkoztak már a TracLift termékekkel. Lehet már össze is hasonlították más homlokrakodók technikai paramétereival. Természetesen mindenkinek más-más a mérlegelési szempont rendszere amikor homlokrakodót választ, de az biztos döntési szempont, hogy milyen területen szeretné használni (bála mozgatás, szemestermény mozgatás, trágya mozgatás stb), mennyire sokoldalú az a homlokrakodó ( a TracLift homlokrakodók nagyon sok alkalmazási területre adnak lehetőséget, mivel szinte az összes munkaeszköz fajta csatlakoztatható hozzájuk) és hogy milyen annak a homlokrakodónak az ár/érték aránya. A TracLift termékek megítélése szerencsére elég jó a nemzetközi piacon, amit mi tovább szeretnénk erősíteni a hazai környezetben is.

Szintén előnyt jelent a TracLift homlokrakodók alacsony szerviz igénye, illetve az, hogy a legtöbb hazánkban is használatban lévő traktor márkára szerelhetőek. Így új traktor vásárlása esetén nem kell a már meglévő  homlokrakodók és munkaeszközök cseréjén gondolkodnia. Tehát a TracLift homlokrakodók beszerzése, hosszútávú beruházásnak minősülhet. Alacsony szervíz és üzemeltetési költségek mellett, esetleges műszaki probléma, vagy szervizelés esetén szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre.

Kérem amennyiben a TracLift homlokrakodók felkeltették érdeklődését, és vannak felmerülő kérdései az alkalmazhatóságukkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, illetve az Önhöz legközelebb található viszonteladó partnerünkhöz. Viszonteladóink listáját és elérhetőségeiket a viszonteladóink menüpont alatt találják.    

Gyakorlati alkalmazhatóságukról, szerelési, üzemeltetési sajátoságukról,kérjen kollégáinktól vagy viszonteladó partnereinktől telefonon vagy e-mailben bővebb, részletesebb tájékoztatást.

A TracLift homlokrakodók gyártásáról és működéséről készült bemutató videó megtekintéséhez kattintsanak IDE.  

Viszonteladó partnerhálózatunk az ország teljes területét lefedik. Jól működő, mindkét fél számára gyümölcsöző együttműködés jellemzi partner kapcsolatinkat. Amennyiben elnyerte tetszétét a TracLift homlokrakodók széles technikai tudása, sokrétű alkalmazhatósága, könnyű kezelhetősége és szívesen ajánlaná partnereinek a TacLift homlokrakodók családját, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot. 

Gyártónk: Humpolecke Strojimirny a.s. Humpoleck, Cseh Köztársaság - Tradíció és minőség az innovatív homlokrakodók fejlesztésében és gyártásában.  

A TracLift homlokrakodók gyakorlati használatközben a lenti linkekre kattintva tekinthetőek meg:

Zetor Forterra 115 traktor, TracLift TL260 SLi homlokrakodóval, trágyavillával használata közben megtekinthető ITT.

Zetor Proxima 85 traktor, TracLift TL 140 SL homlokrakodóval, trágya mozgató kanál használata közben megtekinthető ITT.

Belarus 820.2 traktor, TracLift SL 220 homlokrakodóval, bálatüskével lucerna bálamozgatása közben megtekinthető ITT.

Zetor Proxima 90 traktor, TracLift 220 SLi homlokrakodóval, körbála fogó használata közben megtekinthető ITT.

 

A homlokrakodókról általánosságban:

 

homlokrakodók főként rakodásra alkalmas munkagépek, melyek járószint felett dolgoznak: a talajon lévő ömlesztett anyagot (föld, sóder, trágya stb.) felemelve szállítójárműre vagy más meghatározott helyre szórja, ezen kívül körbálák mozgatására is alkalmasak. A széles kotrókanállal végzett, talajszint feletti és homlokzati rakodómunkák miatt hívják homlokrakodóknak.

A homlokrakodók az építőiparban és a mezőgazdaságban is használatosak. Bizonyos homlokrakodó szerelékek modulszerűen más, nem kifejezetten homlokrakodónak készült járművekre is felszerelhetőek, például mezőgazdasági traktorokra vagy bizonyos kisebb teherautókra.

Ezzel biztosítva a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdák számára a szezonális, idény jellegű rakodó munkák elvégzéséhez az optimális feltételeket. Ilyen munkák pl.: bála rakodás, trágyahordás, stb. 

pageup